Norra Kvarken och Bjuröklubb. Älskar du också sjöväderrapporten?
Josefin Olevik
Arbete pågår

Norra Kvarken och Bjuröklubb. Älskar du också sjöväderrapporten?

  • 25 jun 2019
  • 2 min

Lyssna på artikeln

Ok, jag har fått ägna mig åt världens kanske bästa reportageupplägg i över ett år nu. Tillsammans med fotograf Sara MacKey har jag rest runt till Land- och sjöväderrapportens utposter. Ni vet; Tyska bukten, Norra Kvarken, Syd-Utsira, Väderöarna och Bjuröklubb. Vi har besökt några av de mest exotiska platserna i vårt vokabulär.

Vi har undersökt vad som händer där. Vem bor på de vindpinade klipporna och hur är det att leva på en så utsatt plats? Vilka djur trivs, vilka människor? Hur många skepp har gått under, hur många fiskare drunknat? Och hur kan väderleken ha blivit till poesi?

Snart ska projektet ta sin form, men längs vägen har vi förstått att många har sin egen relation till väderleksrapporten och fyrfästena som följer Sveriges gränser. Vi vill gärna göra era erfarenheter, tankar och drömmar till en del av berättelsen. Vill du dela med dig?
Har du varit på någon av platserna? Lyssnar du på väderleksrapporten? Är det någon av fyrarna som fångat dina tankar och din uppmärksamhet? Varför då?

Skriv gärna till mig och berätta!
Antingen här i kommentarsfältet, eller maila direkt på josefin.olevik@vi.se

Fler utvalda artiklar