Astrid Lindgrens bästa sommarmat
Lotta på Bråkmakargatans plättlöv, middagar på Saltkråkan och Pippi på kafferep. Astrid Lindgrens världar har format svenskarnas syn på barndom, frihet – och även mat. Efter stjärnkocken Fredrik Erikssons kokboksuccé med julrecept inspirerade av Lindgrens berättelser kommer nu Sommaren är min.
Montage. // Foto: Lina Eidenberg Adamo.
Lyssna på artikeln
Lotta på Bråkmakargatans plättlöv, middagar på Saltkråkan och Pippi på kafferep. Astrid Lindgrens världar har format svenskarnas syn på barndom, frihet – och även mat. Efter stjärnkocken Fredrik Erikssons kokboksuccé med julrecept inspirerade av Lindgrens berättelser kommer nu Sommaren är min.
Sommaren är min – Astrid Lindgrens sommarkokbok
Kokbok
Författare: Fredrik Eriksson
Efter tio år som matutvecklare på Astrid Lindgrens värld i Vimmerby fick stjärnkocken Fredrik Eriksson frågan om att göra en kokbok med julrecept inspirerade av Astrid Lindgrens berättelser. Den blev snabbt en succé och nu kommer uppföljaren – en sommarkokbok.
Just nu: Testa Vi i 3 månader för 3 kronor
Betala 3 kronor för de 3 första månaderna, därefter 69 kr per månad. Enkelt att bli medlem, enkelt att säga upp. Det här ingår:
- Nya intervjuer, analyser, krönikor, bokutdrag, quiz och reportage varje vecka
- Läs allt ur vårt systermagasin Vi Läser
- Alla artiklar finns inlästa
- Veckobrevet, litteraturbrevet och kulturtipsbrevet i din mejlkorg
- Få tillgång till Vi-appen