Det vi lovar

1. Vi fångar vår tids stora frågorVad pratas det om just nu? Vad är du orolig för eller nyfiken på? Vi fångar vår tids stora frågor oavsett om det handlar om klimatet, mångfalden, hoten mot demokratin eller kulturens roll. Vi kommer också nära de mest intressanta människorna inom kultur och samhällsliv just nu.

2. Vi slösar aldrig med din tidDen tid du ägnar åt Vi ska vara väl investerad. Därför är vi alltid relevanta och ger något extra. Kanske ett skratt, ett ”Åh fan!” eller en tår i ögat. Vi kallar det för meningsfull underhållning.

3. Vi tror på demokrati, humanism och kulturDet finns saker vi aldrig tummar på. Demokratiska grundvärderingar och hur viktig kulturen är för att upprätthålla dem är sådana saker. Alla människor är givetvis lika mycket värda. I övrigt är vi politiskt obundna.

4. Vi sår frön till samtal och nya tankarVi tror på det goda samtalet och det börjar ofta med berättelser. Vi vill ge dig något att berätta om för en vän, något att diskutera på nästa middag och något att själv tänka vidare på. Vi sår frön. Du tar det vidare.

5. Vi bygger på tradition men blir aldrig nostalgiskaVi har varit framgångsrika sedan 1913. Det ger trygghet och en publicistisk säkerhet. En trovärdighet som vi slår vakt om. Men det gör oss inte tillbakablickande. Tvärtom. Vi använder vår historia som bas för att utforska det nya.