Darin: ”Jag drömde om att bli astronaut”

  • 20 okt 2023
  • 7 min

// Illustrationer: Annelie Carlström

Darin: ”Jag drömde om att bli astronaut”
Redaktionen Vi

// Illustrationer: Annelie Carlström

Lyssna på artikeln

Darin drömmer om ett hus på landet, blir imponerad av akrobater – och glömmer aldrig när han såg Michael Jackson.

Hur skulle du beskriva dig själv?

– Mångsidig, känslosam och äventyrlig.

Vilket vägval i livet har format dig mest?

– När jag startade mitt eget skivbolag för nästan tio år sen. Jag fick mer kontroll och musiken tog en annan vändning eftersom jag gjorde precis det jag trodde på och själv ville.

Vad skulle du ha gjort om du inte vore artist?

– Då hade jag nog jobbat med något som kan hjälpa andra, inom välgörenhet eller som läkare. När jag var ung var det två saker jag drömde om att bli. Det ena var astronaut och det andra sångare. Det blev en av dem i alla fall, och så släppte jag låt som hette Astronaut, så jag fick med lite av det också.

Vad uppskattar du mest hos en vän?

– Lojalitet. Och humor. De två grejerna är viktigast.

Vilken person har betytt mest för dig?

– Min syster definitivt. Vi är två syskon och har alltid varit tajta. Hon har varit ett bra stöd hela tiden, hon förstår mig. Den här resan jag har upplevt har varit väldigt speciell så det har betytt mycket för mig att ha någon jag kan lita på, som skyddat mig och hjälpt mig när jag har behövt det.

Vilket karaktärsdrag hos dig själv är du mest trött på?

– Jag kan foka för mycket på något så att det ska bli helt perfekt. Jag tänker så om allting och man kan bli lite slut av det. Men nu tänker jag att jag ska göra så med vissa grejer och att andra grejer bara behöver bli tillräckligt bra, så att jag orkar med.

Vad gör du helst en ledig dag?

– Ingenting!

Vad är din bild av lycka?

– När jag är i naturen, känner mig fridfull och bara njuter av det som finns runt mig och inte tänker så mycket. Jag gillar vatten – och skogen.

Vad betraktar du som din största olycka?

– Jag har alltid lärt mig av saker som inte har gått som jag velat och i och med det har det blivit bättre i framtiden. Jag har inte något som är så hemskt på det sättet.

Vad skulle du göra om du vann 20 miljoner kronor?

– Ge en del av det till välgörenhet, spara en del. Och sedan kanske köpa ett hus i naturen nånstans där jag kan leva så där fridfullt som jag pratade om nyss. Ett hus på landet hade varit schysst. Men jag behöver staden också annars hade jag blivit galen.

Vilken är din största kulturupplevelse?

– Det måste ha varit min första konsert någonsin, när jag såg Michael Jackson på Ullevi 1997.

Vad ångrar du mest?

– Alla de stunder då jag har tänkt på vad folk tycker och tänker i stället för att bara vara och göra det som är naturligt för mig. Jag har gjort det en del, så onödigt!

Bästa klimattips?

– Källsortering är väl bra.

När gråter du?

– Oftast när jag är trött och kanske har jobbat jättemycket, om det har varit mycket press. Inte för att jag egentligen är ledsen utan för att jag behöver en ventil.

Vad skrattar du åt?

– Allt. Jag skrattar ganska mycket, och det är väl bra. Jag och mina närmaste vänner klickar mycket tack vare humorn. När jag hänger med dem, då är vi rätt flummiga och skrattar åt allt. Om någon hörde våra konversationer skulle de tro att vi var galna. Det är mycket i livet som är tungt och djupt, så man måste kunna ha kul, skratta och vara töntig, inte vara så allvarlig hela tiden.

Vilken är din viktigaste drivkraft?

– Det är definitivt min kreativitet. Den har alltid funnits. Jag brukade skriva berättelser när jag var liten och sjunga, göra musik och måla bilder… Jag tycker om att skapa.

Vad skulle du vilja hälsa statsministern?

– När jag röstar tänker jag inte bara på mig själv och vad som gynnar mig, utan jag tänker på helheten, på alla i landet. Så hoppas jag att politiker också tänker. Att de gör det som är bäst för alla och inte bara för en specifik grupp.

Vad hatar du allra mest?

– Orättvisor. När folk är otrevliga, det klarar jag inte av.

Vilken talang skulle du helst vilja ha?

– Jag blir imponerad av akrobater, som kan slänga sig i luften, göra tio volter och landa helt perfekt. Det hade varit häftigt att kunna göra.

Hur kan du tänka dig att dö?

– Gärna i sömnen, fridfullt.

Vad är ditt motto?

– Jag har inget, men det borde vara att inte ta livet på så stort allvar. Det blir enklare så och mer hälsosamt, tror jag.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att albumet och turnén tas emot väl i höst. Att det blir en rolig turné som skapar många minnen som jag sent kommer att glömma. Det var ett tag sen jag gjorde en turné nu och sju år sedan jag släppte ett album.


Fler utvalda artiklar