Svenska pojkar översköljs av allt mer kvinnofientligt och rasistiskt innehåll på Youtube och Tiktok. Utarbetade, utmattade föräldrar tvingas ta ansvar för att lösa problem som orsakas av världens rikaste och mäktigaste företag, skriver Martin Gelin.

De kontroversiella bröderna Andrew och Tristan Tate greps på nytt i Rumänien i veckan efter att en brittisk arresteringsorder utfärdats gällande flera fall av sexuella övergrepp. Detta efter att det funnits misstankar om att bröderna planerade att fly landet. Bröderna ska utlämnas till Storbritannien men först efter att en annan rättsprocess klarats av i Rumänien som kan ta flera år, rapporterar flera internationella medier.

Det var förra vintern som den öppet misogyna Youtube-stjärnan Andrew Tate blev världsberömd när han greps i Rumänien, anklagad för våldtäkter och trafficking. Nyheten fick många journalister i medelåldern att ägna sig åt ett par timmars frenetiskt googlande för att ta reda på vem den här killen egentligen var. Många av mina jämnåriga kollegor och vänner hade nämligen aldrig hört talas om Andrew Tate.

Undantaget var de som hade unga söner hemma. Föräldrar med tolvåriga söner verkade redan veta allt om Tate. En god vän, med en son i den åldern, berättade att Tate ständigt dök upp i rekommendationerna på Youtube, trots att sonens konto enbart användes för att se på fotbollsvideor.