Sanne Houby-Nielsen om skräcksoppans revansch
Att äta sköldpadda var inget som unga Sanne kunde tänka sig. Nu var det inte sköldpadda som bjöds, men ändå! En skvätt sherry ändrade på saken.
// Foto: Ulrika Ekblom
Lyssna på artikeln
Att äta sköldpadda var inget som unga Sanne kunde tänka sig. Nu var det inte sköldpadda som bjöds, men ändå! En skvätt sherry ändrade på saken.
”Jag är uppvuxen i Danmark och i vår släkt var det ofta kalas – födelsedagar, konfirmationer, bröllop, dop och liknande. Det var alltid gott om mat på dessa fester och jag minns att det var en rätt som jag fruktade mest av allt: sköldpaddssoppa. Jag tyckte det var – och framför allt lät – äckligt. Bara tanken på att äta de där djuren fick det att vända sig i magen på mig.
Just nu: Testa Vi i 3 månader för 3 kronor
Betala 3 kronor för de 3 första månaderna, därefter 69 kr per månad. Enkelt att bli medlem, enkelt att säga upp. Det här ingår:
- Nya intervjuer, analyser, krönikor, bokutdrag, quiz och reportage varje vecka
- Läs allt ur vårt systermagasin Vi Läser
- Alla artiklar finns inlästa
- Veckobrevet, litteraturbrevet och kulturtipsbrevet i din mejlkorg
- Få tillgång till Vi-appen