Elisabeth Millqvist: Att ta bladet i munnen
En japansk smaksensation sätter sina angenäma spår. Flera år senare kommer ett brev som innehåller – frön.
// Foto: Ulrika Ekblom
Lyssna på artikeln
En japansk smaksensation sätter sina angenäma spår. Flera år senare kommer ett brev som innehåller – frön.
Under 2001bodde jag i New York och praktiserade på Dia Art Foundation. Stan var svindlande dyr och att äta ute handlade mer om bagels ochbabaganoush (aubergineröra) än middagar. Men en kväll åt jag och en svensk vän på en japansk restaurang i Williamsburg. Hon beställde åt oss båda, fantastisk sushi, vacker och god, men plötsligt stelnade jag till. Vad är detta?
Just nu: Testa Vi i 3 månader för 3 kronor
Betala 3 kronor för de 3 första månaderna, därefter 69 kr per månad. Enkelt att bli medlem, enkelt att säga upp. Det här ingår:
- Nya intervjuer, analyser, krönikor, bokutdrag, quiz och reportage varje vecka
- Läs allt ur vårt systermagasin Vi Läser
- Alla artiklar finns inlästa
- Veckobrevet, litteraturbrevet och kulturtipsbrevet i din mejlkorg
- Få tillgång till Vi-appen