Elisabeth Ohlson om ostkakan hon inte ätit sedan 80-talet
När det var fest i Elisabeth Ohlsons barndom, då dukades moster Annas ostkaka fram. Rinnig klarbärssylt skulle det vara till. Vårt team gör en modern variant av den klassiska efterrätten.
// Foto: Ulrika Ekblom
Lyssna på artikeln
När det var fest i Elisabeth Ohlsons barndom, då dukades moster Annas ostkaka fram. Rinnig klarbärssylt skulle det vara till. Vårt team gör en modern variant av den klassiska efterrätten.
”Jag är uppväxt i Skara i Västergötland, och bland det bästa jag visste när jag var liten var ostkaka med klarbärssås. Det fick vi bara vid mycket speciella tillfällen – när någon fyllde jämnt, eller så.
Det var alltid min pappas moster Anna som gjorde ostkakan, och därför trodde jag länge att det bara var moster Anna som kunde göra ostkaka. Och när de sjöng ”Hosianna” i kyrkan på advent trodde jag att de sjöng ”moster Anna”.
Just nu: Testa Vi i 3 månader för 3 kronor
Betala 3 kronor för de 3 första månaderna, därefter 69 kr per månad. Enkelt att bli medlem, enkelt att säga upp. Det här ingår:
- Nya intervjuer, analyser, krönikor, bokutdrag, quiz och reportage varje vecka
- Läs allt ur vårt systermagasin Vi Läser
- Alla artiklar finns inlästa
- Veckobrevet, litteraturbrevet och kulturtipsbrevet i din mejlkorg
- Få tillgång till Vi-appen