Om politikåret 2020 vet vi än så länge föga. Så vi gör som CajsaStina Åkerström och frågar stjärnorna.
Här är Vi:s års-astro.

VÄDUREN 21 mars–19 april

Jila Mossaed, författare, ledamot av Svenska Akademien.
Född 4/4.

Att ta plats bland De Aderton utan att ha besökt de obskyra undergångsboningar där Mars sätter på Venus är en merit i sig. En Vädur kan gå iland med mycket och värderas för sin klokskap, bokskap och förmåga att undervisa om utanförskap. Väduren samlar allt från supernovor till vilsna meteoriter vid sina fötter. Minervas uggla flyger i tredubbla skift runt din hjässa och det blir äntligen lugnt i Börshuset.
Shopping: Bokhyllor.
Mat:Ärtsoppa.

OXEN 20 april–21 maj

Jimmie Åkesson, partiledare (SD).
Född 17/5.

2020 är ditt år. Äntligen börjar din tjurskallighet betala sig. Med Moderaterna virvlande kring hornen får du opinionsrekorden att stå tätt som järnrören i armerad betong. Det här är året då du får högt uppsatta vänner, kanske för livet. Stjärnorna byter åsikt, varför du inte längre har ascendenten i Hades. Riksdagens utredningstjänst får i uppdrag att undersöka kopplingarna mellan Oxen å ena sidan och moder Teresa, Dalai lama och Peps Persson å den andra. Samtidigt ställer sig landsmötet enigt bakom uttalandet att Oxen är Jupiter. Ingen är förvånad. Alla är förvånade.
Lyckodagar:366 stycken (skottår).
Se upp för:Duktiga journalister.

TVILLINGARNA 22 maj–21 juni

Donald Trump, president, USA.
Född 14/6.

Dubbelhetens eget stjärntecken satsar stort 2020. Ingen lögn är för liten för att vara sann. Står det minus 9 000 på kontoutdraget, köp en karibisk ö. Är någon rättskaffens, stäm hen. En Tvilling har alltid kunnat skilja på rätt och fel och med kuslig precision välja det senare. OBS! Inflytandet av andra stjärntecken är ofta så starkt att de flesta födda i tecknet beter sig helt normalt. Det har astrologin haft svårt att förklara, men den 200-procentiga Tvillingen är regeln som bekräftar undantagen. Eller om det var tvärtom.
Jobb: Dessvärre.
Pengar: Så mycket som möjligt

KRÄFTAN 22 juni–22 juli

Stefan Löfven,statsminister (S).
Född 21/7.

Med våldsguden Mars i zenit i södra huset får du ett stormigt år. Ideliga brandkårsutryckningar underlättas av att Kräftan är ett vattentecken, å andra sidan påminns du av frekventa bottenkänningar av planeterna Novus och Sifo och varnas för Oxens förvandling till Jupiter (se detta tecken). Med solen i Ådalen och månen i Januariavtalet blir det svåra balansgångar i mars, april, augusti och september då penningguden Pluto inskrider i excelarket. Oppositionsplaneterna går från vinäger till T-sprit i första och sista huset och Venus är långt under horisonten.
Mest tur: 1 maj.
Mest otur: Löpande.

JUNGFRUN 23 aug–22 sept

Daniel, prins.
Född 15/9.

Vad har du i politiken att göra? undrar du, och svaret är förstås inget alls, men vad ska en stackars astrolog göra när svenska politiker envisas med att födas i juli. Du själv föddes, med övernaturlig ackuratess, samma septemberdag som svärfar Kungen tillträdde tronen. Som typisk Jungfru anpassar du dig till situationen oavsett vilken den är, och det politiska kyskhetsbältet bär du utan problem. 2020 blir business as usual med de vanliga rubrikerna om chock, kris och babylycka som skapar förvirring på din serafimerblå himmel.
Lyckofärg: Grön.
Parti:Nej. Och. Åter. Nej.

VÅGEN 23 sept–22 okt

Vladimir Putin, president, Ryssland.
Född 7/10.
2020 blir ett härligt år då du går från troll­fest till trollfest utan att passera servern. Din nationella säkerhetstjänst gör dig populär överallt och du får många nya vänner, särskilt på Facebook. På jobbet är det ungefär som vanligt eftersom du har förbjudit det att vara på något annat sätt. Stjärnorna svassar omkring dig, du fortsätter att rida på tigrar i bar överkropp och splittra tidigare odelbara atomer. 2016 års framgångsrika klyvning av Onkel Sam följer du skickligt upp 2020, även om du skulle tvingas säga da svidanje till din vasallplanet (se Tvillingarna).
Grus i ascendenten: Ukraina.
Mål: Alla.

SKORPIONEN 23 okt – 21 nov

Charles, prins, Storbritannien.
Född 14/11.

2020 går du in i ditt sextioåttonde år som vice VD för Firman, men det kan bli det sista. Enligt uppgifter från huset Windsor och mediehusen ska Spader Dam lämna scenen för stallet med åtta corgies i ascendenten, dock först 2021. Äntligen får du lift av Jupiter! Men kanske har Damen gjort dig en stor björntjänst. En dödskyss som tröst, sedan ditt väsen har blottats så obarmhärtigt i eterns tredje säsong. Din gadd är vek, din sköld är mjuk, din arvedel kan bli Brexit. Frågor på det?
Bästa vän:Camilla.
Starkaste ögonblick: Gin o’clock, GMT.

SKYTTEN 22 nov–21 dec

Ann Linde, utrikesminister (S).
Född 4/12.

En Skytt är glad, energisk och missar aldrig. Ett stenhårt protokoll krävs för att upprätthålla detta omöjliga krav som ytterligare försvåras av det totala kaoset utanför. Planeter byter bana eller går åt fel håll. Gasmoln imploderar, de snälla blir elaka, de många bryter ihop och hur mycket du än tjatar om Newtons lagar så vill medplaneterna i EU inte höra talas om dem. Andra vill upphäva gravitationen, inte du. Nej, 2020 blir inget cocktailparty.
Vänner:EU-nämnden.
Semester: Nej.

STENBOCKEN 22 dec–19 jan

Greta Thunberg, klimataktivist.
Född 3/1.

”Stenbockar är mycket ambitiösa och målmedvetna och har mycket stark disciplin. De är självständiga och har ingenting emot att vara för sig själva. De behöver med andra ord inte andra människor för att bli lyckliga. Stenbockar är ärliga och trygga i sig själva, de föredrar att arbeta i ensamhet och tycker inte om att bli pådriven (sic) av andra! Deras envishet kan försätta berg och de ger inte upp förrän de har lyckats med vad det nu är de företar sig. De är praktiska och metodiska och deras framgångar kommer efter hårt arbete.”

(Källa: astroguide.se )
Bästa vän: Pappa.
Bästa veckodag: Fredag.

VATTUMANNEN 20 januari–18 februari

Ebba Busch Thor, partiledare (KD)
Född 11/2.

Under tidiga 2019 var du stjärnornas kelgris. Därefter korsade Lars Adaktussonplaneten din Herkulespassage, och dina Fortunakoordinater har inte fullt återhämtat sig. 2020 erbjuder många svarta hål att stirra ner i. Saknaden är stor efter gamla supernovor som vårdnadsbidrag och snusförbud. Hämta råd i fadershuset (Gränna), debattbränsle i sjukhuset (NKS) och tröst i kärnhuset (Jönköpings län).
Kärlek:Privat.
Pengar: Jämför budgetunderskottets vändkrets.

FISKARNA 19 feb–20 mars

Jens Stoltenberg, Nato-chef.
Född 16/3.

Hjärndöd? Hela din galax är från vettet och det blir bara värre under året. En Cassandra med glesa framtänder larmar från Paris, tionde husets aggressionplanet sultanen Erdogan får tokspel och moderskeppet USA fribyter och kastar allt fler förtöjningar till zodiaken.
Det blir solförmörkelse. Det blir månförmörkelse. Missilerna rostar. Det osar svavel. Det regnar döda katter och meningslösa toppmöten. Budgetkrisens gudinna hemsöker ditt kassaskåp. Det går inte ens att skoja längre.
Otursdagar: Alla.
Oväntade möten: Alldeles för många.