Så gjorde Restaurang Prinsen man av Tomas Andersson Wij
När Tomas Andersson Wij var ung valp i storstan brukade han gå på restaurang för att se hur de världsvana förde sig. En speciell rätt minner honom om den tiden.
// Foto: Ulrika Ekblom
Lyssna på artikeln
När Tomas Andersson Wij var ung valp i storstan brukade han gå på restaurang för att se hur de världsvana förde sig. En speciell rätt minner honom om den tiden.
”När jag var 19 började jag gå till Restaurang Prinsen i Stockholm. Det var krogboom i stan, det var wok och sushi och cross over och det dracks öl i syltburkar. Men ingen annan krog hade samma dragningskraft på mig som Prinsen.
Jag hade fått jobb som skribent på Svenska Dagbladet och plötsligt hade jag pengar på fickan. Det var jag ganska ensam om i min vänkrets, så jag gick ofta ut utan sällskap, och lärde mig att älska det.
Läs hela sommaren för 3 kronor!
Betala tre kronor för tre månaders läsning. Därefter 69 kr per månad.
Enkelt att bli medlem, enkelt att säga upp. Det här ingår:
- Nya intervjuer, analyser, krönikor, bokutdrag, quiz och reportage varje vecka
- Läs allt ur vårt systermagasin Vi Läser
- Få tillgång till e-tidningen
- Alla artiklar finns inlästa
- Veckobrevet, litteraturbrevet och kulturtipsbrevet i din mejlkorg
- Få tillgång till Vi-appen